Ένα Αξέχαστο Ταξίδι στον Κόσμο της Υγείας και της Δωρεάς Οργάνων με τους «Οργανούληδες»

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, οι μικροί μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης βιώσανε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό ταξίδι με τους “Οργανούληδες”, ένα πρόγραμμα που οργανώθηκε από τις κυρίες Γεωργούλα Σοφία και Τέντου Φωτεινή, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανούληδες”, υποστηριζόμενο από το Ίδρυμα Ωνάση, άνοιξε ένα παράθυρο στον κόσμο της υγείας και της δωρεάς οργάνων και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν τα μυστικά του ανθρώπινου σώματος μέσα από πλούσιο υλικό “fun facts”. Με τον παιγνιώδη τρόπο που παρουσιάστηκαν οι Οργανούληδες, οι μαθητές γνώρισαν τη λειτουργία και τη φροντίδα των διαφόρων οργάνων του σώματος, και η διαδικασία μάθησης αναδείχθηκε σε έναν παιδαγωγικό περίπατο γεμάτο διασκέδαση και παιχνίδι.

Μέσα από την παρουσίαση τα παιδιά κατάφεραν να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής ζωής και την έννοια της δωρεάς οργάνων. Οι Οργανούληδες έδωσαν ζωή σε δύσκολες ερωτήσεις, μεταμορφώνοντάς τες σε συναρπαστικές ιστορίες για τη φροντίδα της υγείας και της δωρεάς οργάνων.

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Αγγλία και πλέον ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, έκανε και την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Ενσωματώνεται στις δράσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΙΘ Θεματικός Άξονας), προσφέροντας στους μικρούς μας μαθητές μια πολύτιμη ευκαιρία για μάθηση και ανακάλυψη.

Μετά το τέλος του Webinar, τα προσωπάκια των μαθητών έλαμπαν από χαρά και έμπνευση. Οι πανέμορφες ζωγραφιές τους αντικατοπτρίζουν όχι μόνο την καλλιτεχνική τους δεξιότητα, αλλά και την εμβάθυνση στις γνώσεις που απέκτησαν για τη σημασία της υγείας και της αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα “Οργανούληδες” αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας σε θέματα υγείας και ανθρωπιστικής δράσης. Ας στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες που καθοδηγούν τα παιδιά μας στον δρόμο της σωστής περιποίησης του εαυτού τους και της συμβολής στο κοινό καλό.

Δημοσιεύθηκε στην Νέα & Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.