Διαχείριση των Ευρώ: Μια Εκπαιδευτική Εμπειρία για Μαθητές του σχολείου μας

Η σημερινή δράση, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δασκάλας του Τμήματος Ένταξης κ. Φένιας Φίλιου, αποτέλεσε μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη για μαθητές της Α, Β, Γ και Δ τάξης του σχολείου μας. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι μαθητές βίωσαν ένα εξατομικευμένο, αλλά και ομαδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκμάθηση των ευρώ, το οποίο σχεδιάστηκε με προσοχή από την εν λόγω εκπαιδευτικό.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τα χρήματα, την εκμάθηση της αξίας των ευρώ και την ανάγνωση των τιμών των προϊόντων. Επιπλέον, περιελάμβανε συγκρίσεις τιμών, αντιστοίχιση τιμών με τα ευρώ, προβλήματα τύπου “αγορά – πώληση”, και δημιουργία λίστας προϊόντων.

Μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτική επίσκεψη σε γειτονικό mini market. Οι μαθητές, με βάση μια λίστα που συντάχθηκε με τη συμβολή των γονέων τους, πραγματοποίησαν πραγματικές αγορές, πληρώνοντας με τα δικά τους χρήματα. Αυτή η εμπειρία τους έδωσε την ευκαιρία να αισθανθούν αυτόνομοι και ικανοί.

Μετά από τρεις εβδομάδες ενασχόλησης με το θέμα, η θεματική ενότητα “Διαχειρίζομαι τα ευρώ σωστά” ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι μαθητές έκαναν τα ψώνια τους με χαρά και ικανοποίηση, καθώς είχαν επιτύχει τον στόχο τους: να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τα χρήματά τους με σωστό τρόπο.

Η εμπειρία αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα της σημασίας της πρακτικής εκπαίδευσης και της ενσωμάτωσης των μαθημάτων στην καθημερινή ζωή των μαθητών. Μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, οι μαθητές απέκτησαν πολύτιμες δεξιότητες που θα τους στηρίξουν στο μέλλον, καθιστώντας τους πιο ενήμερους και αυτόνομους στις οικονομικές τους αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στην Νέα & Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.