Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού: Ένα Κοινό Μήνυμα για τη Φιλία και την Αλληλεγγύη

Σήμερα, 6 Μαρτίου 2024, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων ένωσε τις δυνάμεις του με εκατοντάδες άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα για να δώσει ένα δυναμικό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η Ε’ Τάξη, με τη στήριξη της δασκάλας της, κ. Βιβής Καψάλη, και του Διευθυντή του σχολείου, συμμετείχε με πάθος στη Δράση «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια».

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διοργάνωσε εκδηλώσεις στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων. Μαζί με τα παιδιά αποφασίσαμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας στο σχολείο.

Οι μαθητές πολλών σχολείων έλαβαν μέρος σε συμβολικές δραστηριότητες. Τραγούδησαν, μοίρασαν καρτελάκια, φώναξαν συνθήματα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, και στις 11:00 π.μ., σπάσανε μπαλόνια, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στη βία. Η φωνή μας έσπασε τη σιωπή και δημιούργησε θόρυβο που λειτούργησε συμβολικά ως ξυπνητήρι, προκαλώντας ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση.

Σημειώνεται πως αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της χώρας την ίδια ώρα, δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης και συνεργασίας κατά της εκδήλωσης της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία μας.

Με τη συλλογική μας προσπάθεια και την αποφασιστικότητά μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για όλους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να υπάρχουν κρούσματα βίας και εκφοβισμού. Η ενότητα και η αλληλεγγύη μας είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο θα χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους μαθητές μας, προάγοντας τον σεβασμό, την κατανόηση και την αμοιβαία υποστήριξη.

Δημοσιεύθηκε στην Νέα & Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.