Γέφυρες Γνώσης: Μαθητές μας της ΣΤ΄ Τάξης στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη ενθουσιασμό και περιέργεια, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου, κ. Ευάγγελος Κίτος, υποδέχτηκε με χαρά τους μικρούς μαθητές και τους ξενάγησε στους χώρους του σχολείου. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τη βιβλιοθήκη και το αμφιθέατρο, εντυπωσιασμένοι από τις καλές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό.

Η εμπειρία, όμως, δεν περιορίστηκε στην ξενάγηση. Οι μαθητές μας είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα μαζί με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Η ατμόσφαιρα στις αίθουσες ήταν ζεστή και φιλόξενη, με τους μαθητές του γυμνασίου να υποδέχονται με χαρά τους “μικρούς αδερφούς” τους και να τους βοηθούν να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του γυμνασίου.

Η επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης. Η ζεστή υποδοχή, η ξενάγηση στους χώρους και η συμμετοχή σε ένα πραγματικό μάθημα, συνέβαλαν στην απομυθοποίηση του γυμνασίου και δημιούργησαν στους μαθητές ένα αίσθημα οικειότητας και σιγουριάς για την μετάβασή τους στο γυμνάσιο.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια αξιέπαινη προσπάθεια για την ομαλή προσαρμογή των μαθητών στο νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Μέσα από τέτοιες δράσεις, χτίζονται γέφυρες γνώσης και δημιουργείται ένα κλίμα αλληλεγγύης και υποστήριξης, που ωφελεί ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δημοσιεύθηκε στην Νέα & Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.