Λαζαρίνες 2024: Θρίαμβος για τα κορίτσια του σχολείου μας!

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά και παραδοσιακό πνεύμα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων “Αθανάσιος Τριγώνης”, ο διαγωνισμός “Λαζαρίνες 2024”.

Πάνω από 500 μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, συμμετείχαν είτε ομαδικά, είτε ατομικά, στολίζοντας με λουλούδια τα καλαθάκια τους και τραγουδώντας το παραδοσιακό “Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια”.

Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, η επιτροπή, αποτελούμενη από τις Σοφία Αλεστά (αντιδήμαρχος), Εφη Λεβέντη (εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων), Βούλα Βότσιου (δημοτική σύμβουλος) και Αρετή Αναγνωστιάδου–Λίτσα Τσιρέπα (από τον Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Και νικητές στην κατηγορία “ΚΑΛΑΘΙ” ανακηρύχθηκαν τα κορίτσια της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων!

Η χαρά και η υπερηφάνεια ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των μαθητριών και των εκπαιδευτικών τους, καθώς η νίκη αυτή αποτελεί επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης τους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα στις μαθήτριες του σχολείου μας για την άξια νίκη τους.

Ας συνεχίσουμε να τιμούμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, διατηρώντας ζωντανή την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Δημοσιεύθηκε στην Νέα & Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.