Γαλλική γιορτή για το Πάσχα στην Ε’ τάξη

Την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα, η Ε’ τάξη του σχολείου μας έζησε μια γαλλική εμπειρία γεμάτη χαρά και παιχνίδι! Η δασκάλα γαλλικών, Σοφία Γεωργούλα, οργάνωσε για τους μαθητές της “la chasse aux oeufs de Pâques”, ένα έθιμο που συνηθίζεται στη Γαλλία και σημαίνει “κυνήγι πασχαλινών αυγών”.

Χωρισμένοι σε δύο ομάδες, οι μαθητές έψαχναν με ζήλο στην αυλή του σχολείου για να βρουν όσα περισσότερα αυγά μπορούσαν. Τα αυγά, κρυμμένα με προσοχή από την κ. Γεωργούλα, έφεραν χαρά και ενθουσιασμό στους μικρούς “θηρευτές”, οι οποίοι διασκέδασαν γελώντας και τρέχοντας.

Στο τέλος του παιχνιδιού, όλοι συγκεντρώθηκαν για να μετρήσουν τα αυγά που βρήκαν. Η νικήτρια ομάδα πανηγύρισε, ενώ και οι δύο ομάδες απόλαυσαν σοκολατένιες λιχουδιές ως επιβράβευση.

Για να ολοκληρώσουν τη γαλλική τους γιορτή, οι μαθητές ετοίμασαν μια όμορφη αφίσα με ευχές για Καλό Πάσχα (“Joyeuses Pâques”) στην γαλλική γλώσσα. Η αφίσα, γεμάτη χρώματα και χαρούμενες ζωγραφιές, εκτέθηκε στην τάξη, υπενθυμίζοντας στους μαθητές τις ωραίες στιγμές που μοιράστηκαν.

Η δράση της κ. Γεωργούλα αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας μπορεί να γίνει διασκεδαστική και γεμάτη ζωντάνια. Μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και τα έθιμα μίας άλλης χώρας, μαθαίνοντας παράλληλα καινούργιες λέξεις και φράσεις.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα γεμάτο χαρά και αγάπη!

Δημοσιεύθηκε στην Νέα & Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.